Lava za Lepotu i zdravlje: Depresija je savršen izgovor

Kada osetimo depresiju ili nam je neko dijagnostifikuje, znači da neko vreme pre toga nismo obraćali pažnju na signale koje nam telo poručuje kako ne bi došlo do depresije. Ako vam se ikada desilo da budete tužni nakon nekog neuspeha ili vam se javlja osećaj nemoći da nešto promenite, to stvara pogodno tle za razvoj depresije. Najlakši način da objasnim depresiju je da objasnim kako nastaje.

Lava za Lepotu i zdravlje: Depresija je savršen izgovor

Percepcija neuspeha

Kada doživimo neki neuspeh iz naše percepcije, naš mozak isti taj ishod očekuje u nekoj narednoj situaciji, jer na taj način funkcioniše. Zato je jedna od prvih stvari na kojoj radim sa mojim klijentima na coachingu da nauče svoj um da ne postoji neuspeh već rezultat. Ukoliko naučimo da posmatramo dogadjaje kroz ovu prizmu, nećemo imati osećaj tuge i nemoći, već razvijamo veštinu da učimo i napredujemo iz svakog iskustva koje imamo.

Fokus

Ljudi koji su depresivni imaju stalan fokus na negativnim stvarima. Čak i kada sve ide kako treba oni prognoziraju najgore moguće scenarije. Način kako najlakše menjamo svoj fokus učimo na NLP edukacijama, a prvi korak ka fokusu na pozitivno je zahvalnost. Svakoga dana zapisite barem 3 stavke koje imate u životu na kojima zahvalni i vaš fokus će polako početi da primećuje sve više pozitivnih stvari i šansi za uspeh.

Prihvatanje odgovornosti

Kada nešto treba da uradimo, a kažemo ljudima da smo depresivni, lakše će da nas ostave na miru nego kada smo zdravi i zadovoljni. Na taj način naš mozak prepozna mogućnost da izbegne bol i neprijatnost, čemu inače teži nesvesno čitavog našeg života. Medjutim, ako ovo osvestimo, na nama je da svesno prihvatamo sve što nas čeka i što nam dolazi sa punom svešću da dajemo sve od sebe i ne propuštamo prilike da živimo srećno i uspešno. Zajedno sa svojim kolegom internacionalnim trenerom dr Darkom Cvetkovićem kreirali smo metodu Energy Fit koja nam omogućava da postignemo trajni emocionalno-energetski balans koji će naše telo osloboditi neželjenih simptoma. Posetite naš sajt www.energyfit.life i preuzmite besplatnu knjigu koje emocije izazivaju koje simptome u nama.

Od srca,
Lava

Izvor: Lepota i zdravlje