fbpx

Lava za Lepotu i zdravlje: Gde se sakrila seksualnost?

Pre nekog vremena, drugarica se selila i ja sam je vozila i pomagala joj da prebaci stvari. Kada joj je stigao trokrilni ormar, tu zaista nisam mogla da pomognem oko njegovog premeštanja, i sve nade bile su uprte u njenog bivšeg momka koji je obećao da će ga premestiti na drugi kraj stana. Nakon sati mučenja, odustao je i nije uspeo da ga premesti u hodnik, obećao da će naći neko rešenje i ostavio je sa ogromnim ormarom na sred kuće. Kada sam je ujutru pozvala da vidim kako je, rekla je da je baš malopre uspela sama da prebaci i namesti ormar sva ponosna! Bila sam zaprepašćena! Toliko težak ormar koji je mogao da joj se sruči ili da je ušine pomerala je sama. Pitala sam je čemu joj služi njena seksualnost i ženska energija? Nasmejala se i rekla da je tako navikla i nema kada da čeka na muškarca već stvari preuzima u svoje ruke.

 

Lava za Lepotu i zdravlje: Gde se sakrila seksualnost?

 

Baš kao i ona, u poslednje vreme, na coachingu i na našim NLP edukacijama, sve je više žena koje su same i koje sve mogu same. Kada ih pitam kako koriste svoju žensku energiju obično nastane zbun ili tajac. Zaboravile smo. Od silnih pritiska, počele smo da odustajemo od svog ženskog principa i počele da se ponašamo u skladu sa muškom energijom, koja stalno vuče, daje i nema kad da se brine o sebi.

 

Evo tri načina kako da unapredite svoju seksualnost:

 

1. Uvek komunicirajte kada vam treba pomoć. Ako iole osetite da ćete se pomučiti oko nečega, ili da vam je teško i komplikovano iz bilo kog razloga, pitajte za pomoć, pogotovu osobe suprotnog pola. Na taj način razvijate ženski princip postizanja ciljeva kroz komunikaciju, umesto „na mišiće“, što je muški princip.

 

2. Negujte svoje telo. Ukoliko telo zapostavimo, pada nam samopouzdanje i prestajemo da budemo ženstvene. Odvojte barem jedan dan u nedelji kada detaljno negujete svoje telo, a u toku nedelje onda to stanje održavate.

 

3. Družite se sa ženama koje neguju svoju seksualnost. Pitajte ih za savet kako rade na sebi, kako su privukle partnera, šta misle o sebi, kako sebe neguju, kako biraju garderobu.

 

Za sva dodatna pitanja i savete, možete me kontaktirati na lava@nlpenergyhouse.com.

 

Od srca,
Lava

 

Izvor: Lepota i zdravlje