fbpx
,

Lava za Lepotu i zdravlje: Kako da probudite žensku energiju

Šta čini mušku, a šta žensku energiju? Lava objašnjava kako da ih dovedemo u balans i time unapredimo partnerske i druge veze

Izvor: Lepota i zdravlje

Koliko puta vam se desilo da izgovorite: „Neka, ja ću”, „Mogu sve sama” ili „Dok ja njega sačekam, uradim to pet puta”? I onda se probudite jednog jutra i shvatite da ste same i da je vaš partner potpuno pasivan. Osećate da ste mu više „majka nego žena”, jer je strast odavno iščezla? Niste jedini.

Mnoge žene emituju mušku energiju i prolaze iste situacije kao i vi.

Svakodnevno radim koučing s klijentima kojima je disbalans ove dve energije izazvao probleme s hormonima ili one u odnosima, bilo da se radi o partnerskim, poslovnim ili prijateljskim vezama. To me je podstaklo da kreiram radionicu za buđenje ženske energije Energy Fit žena, koju održavam već godinama i pohađale su je hiljade žena.

Šta zapravo čini mušku, a šta žensku, energiju i kako one funkcionišu u praksi? Muška energija je pokretačka, eksplozivna, inicijativna, energija davanja, energija ambicije, energija ogromne snage i truda. Kada posmatramo prirodu, muško telo je predodređeno da može više da izdrži, snažnije je, izdržljivije i eksplozivnije, dok je žensko telo nežnije, blaže, a ženska energija je suptilnija, sporija, inertnija i centriranija. Imamo obe energije u sebi, ali je muškarac u balansu kad je kod njega prisutna većinom muška energija, preko 50% do 80%, dok je žena u balansu ukoliko je kod nje preko 50% do 80% ženske energije. Kako se to ispoljava u raznim oblastima?

U muško-ženskim odnosima veoma je bitno da muškarac daje inicijativu, predlaže, planira i pruža sigurnost, podršku i osećaj da, šta god da se desi, on je taj koji može da stvori, obezbedi. Žena, s druge strane, treba da ima osećaj da može da bude centrirana i ostane na jednom mestu, ukoliko je to potrebno u datom trenutku.

S druge strane, kao preduzetnica, zagovaram samostalnost i to da žena treba da bude samostalna i sposobna, ali smatram da je važno da pored sebe ima i muškarca na koga može da se osloni i da mu veruje.

Ako ste vi ta koja organizuje večere, putovanja, izlaske, onda kod vas definitivno postoji višak muške energije. Dobra vest je da to možete da promenite. Skladna veza i brakovi koji traju jesu oni kod kojih kod muškarca preovlađuje muška, a kod žene ženska energija.

Kako prepoznati muškarca u ženskoj energiji? To je neko ko mnogo priča, a malo radi, neko ko ima velike planove, obećanja, vrlo često se predstavlja kao mačo tip, a dela su mu oskudna.

Ako ste žena kod koje je preovladala muška energija, vaš glavni zadatak je da naučite da verujete u svog muškarca i prepustite mu inicijativu kako bi stvarao i osećao se dobro.

Evo nekoliko ideja odakle da počnete.

5 praktičnih saveta za buđenje ženske energije

1. Počnite da nosite štikle. Ne samo zato što u štiklama izgledate zgodnije i privlačnije već zato što ćete tako morati i da usporite! Nećete moći da trčite i nosite sto kesa iz nabavke, pa ćete rado prihvatati pomoć.

2. Izbacite iz svog garderobera sve stvari koje su iznošene i u kojima ne biste izašli napolje. Razmislite – zašto nam nije važno kako izgledamo po kući, a jeste kako izgledamo van nje? Da li treba i dalje da se sređujemo samo kad nas neko drugi gleda?

3. Meditirajte. Tek kada smirimo svoj um, telo i emocije, počinjemo da se vraćamo u balans. Zbog ogromnog adrenalina koji se luči usled stresa, mislimo da je normalno stalno žuriti i „dodavati gas”? Strpljenje i suptilnost su glavne odlike ženske energije.

4. Izostavite zvocanje. Prihvatanje odgovornosti za sopstveni život daje nam mogućnost da živimo svesnu ljubav. Tada svesno biramo svog partnera svakog dana i prihvatamo ga sa svim vrlinama i manama. To možemo tek kad na isti način prvo prihvatimo sebe.

5. Primajte. Ženska energija je energija primanja. Naučite da primite kompliment, poklon, pomoć, ljubav.

I zapamtite, svaka promena zahteva vreme. Krenite polako, i samo nežno prema sebi.

Izvor: Lepota i zdravlje