fbpx

Lava za Svet lepote: Da li si “muza” ili te “muze”

Imate li neke ljude nakon kojih se osećate iscrpljeno, ali ne znate zašto? Kako da znamo da li je neki odnos za nas hranljiv ili toksičan? Kada osvestimo razmenu u odnosu lako ćemo prepoznati šta je za nas dobro.

 

Nedavno me je prijateljica nazvala da popričamo o njenoj vezi, jer nije sigurna da je taj odnos hrani ili iscrpljuje. Nakon što mi je ispričala par stvari o njemu, postavila sam joj nekoliko pitanja. Prvo sam je pitala kako se oseća i kakvo joj je zdravlje. Odgovor je bio da je u poslednje vreme nekoliko puta bila prehladjena i pod temperaturom i da se konstantno oseća umorno. U odnosu sa njim se oseća fino, daje mu razne ideje i srećna je što on sve usvaja i fino napreduje. Nakon viđanja sa njim ipak se oseća iscrpljeno.

Drugo pitanje bilo je da li je on stvarao i pre i koliko je sklon davanju svoje pažnje, energije i posvećenosti.

MUŠKARAC TREBA DA DAJE, ŠTITI, OBEZBEĐUJE

Tu se dogodio klik. Shvatila je da on konstantno od nje dobija puno pažnje, energije, ideja, a da to što zauzvrat pruža, nije ni približno onome što ona daje. Kao zaključak shvatila je da tu nema balansa muško ženske energije, gde muškarac daje, štiti, obezbedjuje, a žena prima, podržava i neguje.

Kada u odnosu ne postoji prava razmena, onda odnos traje samo dok se jedna osoba napaja energetski i emocionalno na drugoj. Ako prestane to da radi, odnos puca i prestaje.

Kako da to spoznamo? Osvestite razmenu u svakom odnosu, bilo da je u pitanju partnerski, poslovni ili prijateljski odnos. Odgovorite sebi na pitanja: Kako se osećam u odnosu sa ovom osobom? Šta učim od ove osobe? Da li mogu da se na nju oslonim? Šta ja njoj dajem, a šta dobijam?

Uživajte u otkrivaju, razmeni i ljubavi i poštujte svoje granice.

S ljubavlju,

Lava

Izvor: Svet lepote