fbpx

Lava za Svet lepote: Teret očekivanja – kako preživeti dvadesete

Budi dobar djak, završi fakultet, izaberi nešto profitabilno, zaposli se u nekoj stabilnoj kompaniji, nađi siguran posao… Sve ovo su saveti uz koje odrastamo i koji nas u velikoj meri programiraju, bili mi toga svesni ili ne. Koliko ljudi znate koji su studirali nešto što će sutra biti profitabilno, danas imaju siguran posao i srećni su? Da li se ovako postaje uspešan? Možda. Srećan? Najverovatnije ne.

Kako doneti prave odluke u mladosti koje ispunjavaju i vaša i očekivanja vaših bližnjih? Tako što ćete otkriti u čemu zaista uživate. Tada ćete i vi biti srećni, pa zatim i vaše okruženje kada vas vidi srećne i zadovoljne. Prava promena počinje kada motivacija da nešto radimo nije samo lični uspeh već doprinos nečemu većem od nas samih.

Većina nas odrasta u vremenu u kome se veruje da će nam titula, moć, novac, doneti sreću i naš život učiniti čarobnim. Sve vreme dok ka tome koračamo, sreća se odlaže za neki sledeći trenutak, kad se neke buduće kockice poslože… Još samo da zaradim za kola, pa za stan, pa za porodicu, pa za letovanje, i onda ću biti srećan…

Da se razumemo, novac jeste važan i deo je našeg uspeha, i najbolje ga je posmatrati kao rezultat ljubavi iz koje radimo.

Preko 10 godina radim sa ljudima i najveći broj klijenata koji su izuzetno finansijski uspešni mi dodju na coaching da spoznaju šta stvarno žele da rade, jer shvataju da novac nije presudan i dovoljan za našu sreću i da se godinama očekivanja i kriterijumi povećavaju, a nivo stresa raste. Preporučujem vam da više o tome zašto je važno da volimo ono što radimo pročitate u knjizi Robina Šarme “Vođa bez titule”.

Šta bi bilo divno da uradimo kako bismo počeli da saznajemoi šta je naša svrha?

-Otkrijte u čemu uživate. Šta su vaši talenti? Šta je to što radite iz čiste ljubavi?
-Otkrijte u čemu ste dobri. Šta radite sa lakoćom? Šta vam jednostavno ide od ruke?
-Šta kažu drugi da dobro radite? U kom vas svetlu vide? Šta je zajedničko svim komentarima?
-Kome volite da pomažete? Najsrećniji smo kada ono što radimo usrećuje i druge.

Kombinacijom ovih elemenata dobićete nekoliko poslova koji vas raduju. Isprobajte što više njih i otkrijte kojim putem želite da idete i stvarate.

Pridružite se mojoj radionici “Biznis sa svrhom” i otkrijte kako da započnete ili unapredite svoj posao, bilo da ste preduzetnik ili radite u sistemu.

Zagrljaj od srca,

Lava

Internacionalni NLP trener i Coach, učitelj Reikija i Meditacije

Izvor: svetlepote.rs