fbpx

Lava za Svet lepote: Fokus na sebe i svoje stvaranje čini te najprivlačnijom ženom na svetu

Ona je veoma uspešna, situirana, prelepa i prezgodna, ali bez partnera. U čemu je problem?? I one se pita. Gde greši žena, a gde muškarac?

Niko ovde ne greši u suštini, jer svako želi da bude srećan. Ono što nama smeta je u stvari programiranje društva koje nas uči da je za našu sreću odgovoran neko drugi ili nešto što je van nas. Nakon rada sa stotinama žena na “Energy Fit Žena” radionici otkrila sam šta stvarno u ženi pokreće žensku energiju koja privlači mušku pažnju i energiju.

Potreba da nas neko usreći prestaje kada u sebi spojimo 3 elementa: stvaranje, fokus na sebe i prisutnost.

Biću srećna kada…

Verovatno ste imali prilike da čujete: “Biću srećna kada – završim fakultet, kad se zaposlim, udam, rodim dete…” Ovaj niz, nastavlja se neprimetno, godinama, i nosi nova i sve veća očekivanja. Sreća, kada ostvarimo zacrtano, traje sve kraće, a frustracija zbog nedostatka željenog sve duže. Zašto? Zato što nam nije fokus na našem stvaranju. Kako mi možemo da damo doprinos svetu oko sebe? Samo radeći ono što volimo. Po čemu želite da vas pamte jednom kada pođete sa ovog sveta? Tek kada pronađemo šta je naša svrha i povežemo se sa njom, možemo biti zaista srećni i ispunjeni. Jedno od najvažnijih stvaranja jeste dete i ono nastaje iz zajedničkog stvaranja sa partnerom. Zato mi toliku potrebu imamo da imamo partnera.

Budite prvo zadovoljne sobom, a onda sa partnerom

Fokus na sebe i svoje stvaranje nas čini najprivlačnijom ženom na svetu. Svaki naš partner do sada se u nas zaljubio kada smo gledale svoja posla, a ne njegova posla. Često u vezama žene, a nekada i muškarci, zanemare sebe, svoj posao, stvaranje, bez da im partner to traži, i fokusiraju se samo na njega. To partnera opterećuje, stvara osećaj težine i pritiska i postajemo mu neprivlačni. Niko ne voli da oseća da zavisite od njega i da je on dužan da vas usreći. Zato, sebe na prvo mesto, a kada posložite ono što je vama važno, možete da uživate i sa svojim partnerom.

Setite se kada ste nešto radili iz čiste ljubavi. Nije postojalo ni vreme ni mesto, niti razmišljanje o novcu, o tome šta je logično ili profitabilno. Prisutnost u sadašnjem trenutku nas ispunjava zaista, jer to je sve što imamo. Ako ne naučimo da uživamo u mirisu kafe, omiljenog jela, čitanju knjige, svesnom disanju, ljubaznom razgovoru, nećemo znati da uživamo ni kada taj dugo željeni partner stigne u naš život. Stalno će nam izmicati sreća za “nekad” u budućnosti. Kad me zaprosi, kad dobijemo dete, kad deca odrastu pa dobijemo više vremena za sebe… Ovo su velike iluzije koje ako prepoznate, imate šanse da na vreme uživate od sada, i da budete spremne kada pravi naiđe. Znaćete da uživate u svakom poljupcu, dodiru, spremanju večere, ćutanju, šetnjama… Svemu što zapravo čini život.

S ljubavlju,

Lava Nikolić

Izvor: svetlepote.rs