fbpx

Lava za Svet lepote: Kako da izolaciju pretvorite u svoju korist?

Neki ljudi, pogotovu mladi, u vreme izolacije kažu da im je dosadno, neizdrživo, da ne mogu da dočekaju da ovo prodje, da ponovo izadju napolje, da se druže, okupljaju…Naravno, taj dan će relativno brzo doći, i kada se za par godina toga prisetimo, taj period u glavi će biti nešto daleko, što je prošlo i što ne želimo da se ponovi. Kako da ograničenu slobodu pretvorimo u neograničeno stvaranje?

Ono na šta želim da vam skrenem pažnju dok ovo čitate jeste da razumete da su periodi izolacije, tišine i pauze sastavni deo života kao jedan od ključnih segmenata našeg uspeha. Kao što je pauza u muzici možda neprimetna, ali da ne postoji, muzika ne bi bila prijatna. Sportisti da bi se pripremili za bilo koje takmičenje, idu u izolaciju na pripreme, gde ih niko ne ometa i gde mogu da usavrše svoju kondiciju, tehnike i budu spremni za novu sezonu.

Zato, umesto da stalno idemo napred, dalje i dalje, bez zastajanja da analiziramo, i usavršavamo se, ne možemo postati vrhunski profesionalnci u bilo čemu što radimo.

KAKO IZ IZOLACIJE MOŽETE IZAĆI BOLJI?

Eto ideje da razmislite šta želite da usavršite sada kada imate vremena? Umesto da tražimo načine da se viđamo sa ljudima, pravimo kućne žurke i tražimo rupe u zakonu, šta možemo u tišini da spoznamo? Šta može bolje? Šta treba bolje?

Koju veštinu nemate, a biće vam potrebna za dalji rad i život? Možda veštine prodaje, marketinga, liderstva, stranog jezika? Odaberite jednu stvar i usavršite je i izaći ćete iz ovog perioda bolji i bogatiji. Nađite još 3 osobe i izazovite ih da urade nešto dobro za sebe i svakoga dana se podržavajte i motivišite jedni druge. Možda neko hoće da smrša, počne da vežba, da čita, neguje sebe ili gradi bolji odnos sa nekim članom porodice i vi u tome možete da ga podržite!

Top 3 knjige za čitanje ove nedelje:

Put kojim se ređe ide – Skot Pek
Brzina poverenja – Stiven Kavi
Najbogatiji čovek Vavilona – Džordž Klejson

Neka ovo za vas umesto perioda izolacije, bude period transformacije.

S ljubavlju,

Lava

Izvor: Svet lepote