fbpx
,

Lava za Svet lepote: Moj život, moja stvar

Treba da završiš fakultet, udaš se pre tridesete, rodiš dete, nadješ siguran posao, gradiš karijeru… Zvuči poznato? Kako da znamo da biramo ono što mi želimo, a ne ono što drugi žele za nas? 

Dobra vest je da postoje koraci kako da osvojite svoj život i upravljate svojim odlukama!

Sećam se kada sam pre desetak godina počela da se bavim NLP-om, pa nakon toga Reikijem i meditacijom, to je mojim roditeljima i mom okruženju bilo više nego čudno. Na nagovor svojih roditelja pristala sam da završim studije i diplomirala u roku engleski jezik i književnost, samo da što pre predam diplomu i bavim se onim što volim! Iako su se potajno nadali da ću nekada naći “normalan” posao, vremenom se moje okruženje naviklo da sam stalno nešto “drugačija”. Kada sam postala vegeterijanac, bila sam glavna tema na svim porodičnim okupljanjima. Vremenom sam prestala da idem na bilo koja okupljanja reda radi, i samo odlazim tamo gde osećam srcem da želim.

Sve ove godine moja karijera i posao su rasli, na meni se iz godine u godinu sve više vide rezultati rada, vidi se moje zadovoljstvo, da sve češće dobijam čestitke za hrabrost i istrajnost i od onih koji su najviše sumnjali.

Moj put u slobodu da kreiram i živim život kakav zaslužujem sastojao se iz tri važna koraka.

Prvi korak je izgradnja samostalnosti. Kada sam se iselila iz kuće i radila da pokrijem svoje troškove i isplaniram život, nije bilo nimalo lako. Ali, kako bih sama sebi odredjivala šta i kako radim, znala sam da moram biti finansijski nezavisna.

Drugi korak je pronalaženje mentora. Našla sam ljude koji žive to što ja želim i učila od njih. Sticala sam znanja i gledala profesionalce na delu. Nisam slušala nikoga da mi govori šta treba da radim, ako to ne živi.

Treći korak je izgradnja sopstvenog iskustva. Primenjivala sam sve naučeno i pravila sopstveno iskustvo. Pravila sam i puno grešaka, i dan danas naučim puno kada pogrešim.

Ali, ono što je sigurno, osvojila sam svoj život i znam da je neptocenjivo živeti po svojim pravilima, što i vama od srca želim.

Zagrljaj od srca,

Lava

Izvor: Svet lepote